Mit foglal magába egy gumiszerviz munkája?

Röviden azt mondhatnánk, hogy tulajdonképpen mindent, ami a gumikkal kapcsolatos. Ez azonban így nagyon egyszerű lenne. Az alábbiakban kicsit részletesebben szeretnénk bemutatni, hogy mit is csinál egy gumiszerviz, mik az ott végbemenő folyamatok, és azt is, hogy miért van nagy jelentősége, hogy a gumiszervizünk megfelelően legyen kiválasztva.
Tehát ahhoz, hogy mikor is érdemes felkeresnünk a gumis műhelyt, mindenképp tudnunk kell, hogy milyen munkálatokat is végez a műhely az autónkon.
A legkézenfekvőbb talán mindenki számára a gumicsere. Ezt ugyan sok esetben az autószerelő is elvégzi, de mi azt javasoljuk, hogy inkább a megfelelő szakmai tudással rendelkező gumis végezze ezt a feladatot.
Bár a gumi fel- és leszerelése nem tűnik elsőre túlságosan nehéz feladatnak, azonban vannak olyan abroncsok – mint  a peres vagy defekttűrő abroncsok –, amelyekhez bizony speciális berendezésre is szükség lehet. Ilyen berendezés viszont nem áll rendelkezésre minden autószerelő műhelyben. Meg kell jegyeznünk, hogy esetenként még a kisebb gumiszervizekben sem.
És persze a gumicsere nemcsak a gumik fel- és leszedéséből áll, hanem a keréknyomás beállítása is ide tartozik. Mindezen túl a gumiszerviz még számos egyéb feladatot is végez. Ilyen feladat például a gumijavítás. Defekt esetén ugyanis előfordulnak olyan sérülések, melyek javíthatóak, vagyis nem kell minden esetben kidobni a gumit, ilyenkor elég lehet csak megjavítani. Tudni kell azonban, hogy nem minden sérülés javítható, abban az esetben mindenképpen a cserét fogjuk javasolni. És cserére van szükség abban az esetben is, ha a gumi már nagyon kopott, a profilmélysége 4 mm alatt van.

A javításokon és cseréken túl a gumiszervizünk centrírozást is végez. A centrírozás, vagy, ahogy sokan mondják „centírozás”, a gumik kiegyensúlyozását jelenti, melyet érdemes rendszeres időközönként elvégeztetni. A centrírozásról részletesebben itt olvashat.

A következőben összegezzük, hogy mit jelent mindez

A gumiszerviz tehát széles skáláját kínálja a szolgáltatásoknak, amelyek segítenek az autósoknak az abroncsok karbantartásában, javításában és cseréjében. A leggyakoribb szolgáltatásaink közé tartozik az abroncsok ellenőrzése, a gumiabroncsok levegőnyomásának ellenőrzése, az abroncsok javítása és cseréje. Emellett javaslatokat adunk ügyfeleinknek a megfelelő abroncsméret kiválasztásához és tanácsokat adunk a gumik megfelelő karbantartásához.
Az abroncsok rendszeres cseréje nem csak a biztonságot, hanem a jármű élettartamát is növelheti. Az abroncsok élettartama több tényezőtől függ, például az abroncs típusától, a jármű típusától, az abroncs minőségétől, az abroncs használatától és az időjárási körülményektől. Általában azt javasoljuk, hogy az abroncsokat legalább 5 év után cseréljék ki, még akkor is, ha a futásteljesítményük alapján még nem koptak el.
Ha problémába ütközik az abroncs, például szivárog a levegő, a gumi sérült vagy az abroncs futófelülete kopott, akkor javasoljuk egy gumis műhely mielőbbi felkeresését. Az abroncsok állapotának rendszeres ellenőrzése és gondozása, szükség esetén a gumik javítása vagy cseréje biztosítja a jármű biztonságosabb és hatékonyabb használatát.

Ha bármilyen kérdése merült fel az autógumikkal kapcsolatban, vagy ha egy szakértő szerviz munkájára van szüksége, keresse Veresegyházon, a szadai körforgalomnál lévő gumis műhelyünket az alábbi elérhetőségeken: